2016. április 24., vasárnap

Molly Weasley

Teljes név: Molly Prewett
Neme:
Hajszíne: barna
Származása: aranyvérű
Családja: Arthur Weasley (férj), William Arthur, Charlie, Percy Ignotus, Fred, George, Ronald Bilius és Ginevra Molly Weasley (gyerekek)
Iskola: Rofort
Iskolai háza: Griffendél
Megformálója: Julie Walters
Magyar hangja: Andresz Kati
Első megjelenése: Harry Potter és a bölcsek köve
Utolsó megjelenése: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Molly Weasley, lánykori nevén Molly Prewett, Arthur felesége. Mollynak családtagjaival ellentétben barna haja van. Harryre úgy tekint, akár a saját fiára.
A 2. részben, amikor Ron, Fred és George elmennek kiszabadítani Harryt Dursley-éktól és ellopják apjuk repülő kocsiját, amint hazaérnek, Molly észreveszi és leszidja őket, de Harrynek azt mondta, hogy őt nem hibáztatja.
A 6. részben nem lelkesedett nagyon, amikor megtudta, hogy Bill felesége Fleur Delacour lesz. Molly a rész végén megbékél Fleurrel, mikor az a Bill arcát elcsúfító súlyos sebesülések ellenére is kitart szerelme mellett. Molly tehát már nem bánja, hogy ő lesz Bill felesége, ezért Ginnynek is el kell fogadnia Fleurt.
Az utolsó részben halálos átkával megöli Bellatrix (Black) Lestrange-t, megvédve ezzel Ginny, Hermione és Luna életét.
A filmváltozatba Julie Walters alakítja.

Férje: Arthur Weasley
Gyerekei: William Arthur Weasley, Charlie Weasley, Percy Ignotus Weasley, Fred Weasley (meghalt), George Weasley, Ronald Bilius Weasley és Ginevra Molly Weasley
Veje: Harry James Potter
Menyei: Fleur Weasley (Delacour), Audrey (teljes neve ismeretlen), Angelina Weasley (Johnson) és Hermione Jane Weasley (Granger)
Unokái: Victoire Weasley, Dominique Weasley, Loius Weasley, Molly Weasley, Lucy Weasley, Fred Weasley, Roxanne Weasley, Rose Weasley, Hugo Weasley, James Sirius Weasley, Albus Perselus Weasley és Lily Luna Weasley

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése