2016. április 25., hétfő

Bill Weasley

Teljes név: William Arthur Weasley
Neme: férfi
Született: 1970. november 29.
Hajszíne: égővörös
Származása: aranyvérű
Családja: Fleur Delacour (feleség), Arthur és Molly Weasley (szülők), Charlie, Ron, Percy, Fred, George és Ginny (testvérek)
Iskolája: Roxfort
Iskolai háza: Griffendél
Foglalkozása: Gringotts bank, átoktörő Egyiptomban
Utolsó megjelenése: Harry Potter és a Halál ereklyéi

William Arthur "Bill" Weasley Molly és Athur Weasley legidősebb gyermeke. 1982-ben kezdte meg roxforti tanulmányait, és 1989-ben végzett. Mint minden Weasley, ő is griffendéles volt. Ötödévesen háza prefektusa, utolsó évesen pedig iskolaelső lett.
Bill a Gringotts bank alkalmazásában, Egyiptomban átoktörőként dolgozik. Miután Harry élve megússza a Voldemorttal való második találkozását (a temetőben), Dumbledore újra összehívja a Főnix Rendjét, amihez Bill - csakúgy mint szülei és legidősebb öccse, Charlie - is csatlakozik. Ezért irodai beosztást kér, és hazaköltözik Angliába. Bár még egy ideig nagyon hiányoznak neki a 'jó öreg sírok', talál magának vigaszt, ugyanis a Gringotts-ban megismerkedik Fleur Delacourral, és ahogy arra Fred kajánul rámutat, nyelvi magánórákat tart a lánynak. Ezek az órák nyilvánvalóan jól sikerülnek, mert a hatodik kötetben Fleurrel már mint Bill menyasszonyával találkozunk ismét. Szintén a hatodik kötetben, a Roxfortban a halálfalók elleni összecsapásban megsebesíti őt a vérfarkas Greyback (Greyback harapta meg Remus Lupint is gyerekkorában), de mivel nem volt telihold, és Greyback nem volt átváltozva, ez egy egyedi esetnek számít. Bill nem lesz teliholdkor vérfarkas, személyiségileg olyan maradt, mint korábban, mindössze annyi változott, hogy igen megszerette a véres húsokat.
A hetedik, legutolsó kötetben elveszi Fleurt. Három gyerekük születik, legidősebb lányukat, Victoire-t az epilógusban "ismerhetjük meg" (nem személyesen, csak James beszél róla), szeptember 1-jén a King's Cross pályaudvarra Teddy Lupinnal érkezik. Másodikként szintén egy lány születik, Dominique, harmadik, és egyben legfiatalabb gyermekük pedig egy kisfiú, akit Louis-nak keresztelnek el.

Szülei: Arthur Weasley, Molly Weasley (Prewett)
Felesége: Fleur Weasley (Delacour)
Gyerekei: Victoire Weasley, Dominique Weasley, Louis Weasley
Testvérei: Charlie Weasley, Ronald Bilius Weasley, Percy Ignotus Weasley, Fred Weasley (meghalt), George Weasley, Ginevra Molly Potter (Weasley)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése