2016. április 24., vasárnap

Athur Weasley

Teljes név: Arthur Weasley
Neme: férfi
Született: 1950. február 6.
Hajszíne: égővörös
Származása: aranyvérű
Családja: Septimus Weasley, Cedrella Black (szülők), Bilius Weasley (testvér), Molly Weasley (feleség), William Arthur Weasley, Charlie Weasley, Percy Ignotus Weasley, Fred Weasley, George Weasley, Ronald Bilius Weasley és Ginevra Molly Weasley (gyerekek)
Iskolája: Roxfort
Iskolai háza: Griffendél
Foglalkozása: Mágiaügyi Minisztérium
Patrónusa: menyét
Megformálója: Mark Williams
Magyar hangja: Forgács Gábor
Utolsó megjelenése: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Arthur Weasley, a családfő 1950. február 6-án suületett, Septimus Cedrella gyermekeként. A gazdag és arisztokrata Black család leszármazottja (Sirius Black másod unokatestvére). Édesanyját kizárták az örökségből, amiért nem egy hozzá "méltó" férfihoz ment feleségül, hanem a véráruló Septimus Weasleyhez. Molly a felesége, akitől hét gyermeke született: Bill, Charlie, Percy, Fred, George, Ron és Ginny.
Arthur magas, vékony és szemüveges. Rendkívül barátságos és melegszívű ember, aki nagyon ritkán gurul be. Utoljára ez akkor történt, mikor Fred és George rá akarta venni Ront, hogy tegye le a Megszeghetetlen Esküt, de szerencsére ezt sikerült megakadályozni. Ron legjobb barátai, Harry és Hermione már-már nem hivatalos Weasley-családtagokká váltak.
Arthur a Mágiaügyi Minisztériumban dolgozik. Imádja a mugli tárgyakat és szokásokat tanulmányozni, ám egyelőre kisebb sikerrel járt. Már számos dugót, szerszámot, elemet gyűjtött össze. Egyik életcélja, hogy felfedezi, mitől repül a repülőgép.
Számos varázsló és boszorkány kigúnyolja, főként anyagi helyzete miatt, hiszen fizetése alig elég ahhoz, hogy egy kilenctagú családot fenntartson. Mindezek ellenére a Weasley család igen népszerű a Harry Potter-rajongók között. Jelenleg a Főnix Rendjének igen hasznos tagja.
Karakterét Mark Williams angol színész alakítja a könyv filmváltozataiban.

Szülei: Septimus Weasley, Cedrella Weasley (Black)
Másod unokatestvére: Sirius Black
Felesége: Molly Weasley (Prewett)
Gyerekei: William Arthur Weasley, Charlei Weasley, Percy Ignotus Weasley, Fred Weasley (meghalt), George Weasley, Ronald Bilius Weasley és Ginevra Weasley
Veje: Harry James Potter
Menyei: Fleur Weasley (Delacour), Audrey (teljes neve ismeretlen), Angelina Weasley (johnson és Hermione Jane Weasley (Granger)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése