2016. április 23., szombat

Harry Potter

Teljes név: Harry James Potter
Neme: férfi (ha ez nem lenne nyilvánvaló xD)
Született: Godric's Hollow, Anglia, 1980. július 31.
Szeme színe: zöld (mintédesanyjáé)
Hajszíne: fekete
Származása: félvér
Családja: szülei: James Potter és Lily Evans
Iskolája: Roxfort
Iskolai háza: Griffendél
Foglalkozása: auror (parancsnok)
Patrónusa: szarvas
Megformálója (a filmben): Daniel Radcliffe
Magyar hangja: Gacsal Ádám
Első megjelenése: Harry Potter és a bölcsek köve
Utolsó megjelenése: Harry Potter és a Halál ereklyéi

Harry James Potter varázsló, J. K. Rowling azonos című könyvsorozatának főhőse. A műben a következőképpen határozzák meg:

"A kis túlélő változatlanul jelképe mindannak, amiért harcolunk és amiben hiszünk: a jó győzelmének, az ártatlanság erejének, az ellenállás szükségességének."

Családja

Harry Potter egy máguscsaládból származó, ún. "félvér" varázsló, szülei James Potter (második nevét róla kapta) és Lily Evans (mugli születésű boszorkány). Mindketten egy nagyhatalmú sötét varázsló, Voldemort keze által haltak meg. Mivel anyja feláldozta magát érte, a kis Harryre küldött halálos átok visszaverődött az alig egyéves csecsemőről, és Voldemortot pusztította el fizikai valójában, de lelke megmaradt. Harry homlokán egy villám alakú sebhely maradt a történtek miatt.
Harrynek így nagyon kevés élő rokona maradt. Az egyiket, Sirius Blacket, Harry keresztapját, egyúttal James gyermekkori jó barátját vádolták meg azzal, hogy elárulta a gyermek szüleit, majd tömeggyilkosságot hajtott végre 12 varázstalan személy (mugli) és Peter Pettigrew ellen, aki levágta egyik ujját és patkányként elrohant (később ő lett a Weasley család patkánya), ezzel eljátszva saját halálát. A történet kezdetén Siriust az Azkabanban, a varázslók börtönében tartják fogva. Csak a Harry Potter és az azkabani fogoly című részben bukkan fel, és bizonyosodik be ártatlansága, miután megszökik a fogságból. A Harry Potter és a Főnix Rendje című kötetben pedig meghal Bellatrix Lestrange, az őrült halálfaló unokahúga által.
Harry, jobb híján, édesanyja nővére, Petunia néni családjához kerül. Petunia és férje, Vernon Dursley teljességgel varázstalanok, és gyűlölik a varázsvilágot. Gyermekük, Dudley Dursley egy elkényeztetett, kövér fiú, aki állandóan terrorizálja Harryt.
Ismert nagyszülei:

  • Dorea Black (1920-1977)
  • Charlus Potter (1919-1978)
Szülei: James Potter. Lily Potter (Evans)
Nagynénje: Petunia Dursley (Evans)
Nagybátyja: Vernon Dursley
Unokatestvére: Dudley Dursley
Felesége: Ginevra Molly Potter (Weasley)
Gyerekei: James Sirius Potter, Albus Perselus Potter, Lily Luna Potter
Keresztapja: Sirius Black
Keresztfia: Teddy Lupin
Apósa: Arthur Weasley
Anyósa: Molly Weasley (Prewett)
(a könyvben említett) sógora: Ronald Bilius Weasley
(nem említett, de feltehető) sógorai: William Arthur Weasley, Charlie Weasley, Percy Ignotus Weasley, Fred Weasley (meghalt) és George Weasley
(feltehető) sógornői: Fleur Weasley (Delacour), Andrey (teljes neve ismeretlen), Angelina Weasley (Johnson) és Hermione Jane Weasley (Granger)

Én úgy terveztem, hogy a szereplőkről csak a családi hátterüket fogom leírni. Remélem nem baj. :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése